
Een hofstee als geen ander
Een prachtig boerenhof uit 1850, dat al meerdere generaties doorgegeven werd van vader op zoon, en dan plots geen zonen meer om de stiel verder te zetten. Sommige boeren zouden in hun haren krabben, maar grootvader Willy Verhegge zag heel wat jaren geleden al hoe zijn vak veranderde. En zo werd Hof ter Pierlapont niet enkel een actief landbouwbedrijf, maar ook een pionier in het hoevetoerisme. Kortom, een plek waar banden worden gesmeed voor het leven, en herinneringen worden gecreëerd die nooit meer zullen vervagen. Je logeert hier in één van onze uitgeruste BoerenBed tenthuisjes, geniet van een streekbiertje op het grote terras van het hoevecafé of laat de kinderen een boerderijkampje of verjaardagsfeestje meepikken om nog lang over na te praten. En of we fier zijn op de vele mogelijkheden die we je kunnen bieden om de boerenstiel wat beter te leren kennen!
Een rijke familiegeschiedenis
eerste vermelding van het landgoed ‘Pierilpont’ met opperhof (het huidige Klokhof) en neerhof (het huidige Hof ter Pierlapont)
bouw van de hoevewoning parallel aan de straat, zoals ze vandaag nog steeds bestaat
de gebroeders Marc en Willy Verhegge kopen als één van de eersten in de streek een tractor
naast akkerbouw en rundvee, starten de gebroeders Verhegge een succesvol loonwerkbedrijf op
Willy Verhegge en Magda Martens nemen de boerderij over, bouwen een stal met melkstand en kopen Holstein melkkoeien uit Nederland en Canada
Willy en Magda starten als pioniers in West-Vlaanderen met hoevetoerisme
Dochter Nele Verhegge bouwt de authentieke paardenstallen om tot hoevehotel, nog steeds uitgebaat als ‘Gasthof Lophem’
Het Holstein melkvee wordt verkocht en Willy Verhegge start met Belgisch Wit-Blauw vleesvee
Dochter Els Verhegge werkt het toerisme op de boerderij verder uit met een hoevecafé, schoolreizen, boerderijkampen en plattelandsklassen
Kleinzoon Sam studeert af en neemt de landbouwactiviteiten op het erf over
Start van het Betere Boerenbed glamping avontuur
Kleinzoon Sam wordt zaakvoerder, samen met zijn mama Els
Sam schakelt over van het Belgisch Wit-Blauw naar het Hereford vleesrunderras
Start van de korte-keten verkoop van eigengekweekt Hereford vlees
Geboorte van achterkleinzoon Omer : de vierde aanwezige generatie op de boerderij
Moeder en zoon
Met een oeverloos enthousiasme en een ontluikende glimlach verwelkomt mama Els iedereen die de boerderij eens op een andere manier wil leren kennen. Zo organiseert ze leerrijke workshops voor leerlingen tijdens de schoolreizen en boerderijklassen, zet ze knotsgekke verjaardagsfeestjes op poten en onthaalt ze met plezier de gasten van de Boerenbed glamping.
Zoon Sam zet met passie de landbouwactiviteiten verder en eert op die manier het harde werk van zijn overleden grootvader Willy. Naast het bloeiende hoevetoerisme worden hier immers ook druk aardappelen, graangewassen, maïs, erwten, bonen, vlas, hooi en stro geteeld. Ook het onderhoud van de vleesveerunderen en de verkoop van hoevevlees neemt Sam voor zijn rekening. Sinds de geboorte van kleinzoon Omer is er intussen sprake van vier aanwezige generaties op de boerderij.


Graangewassen

Maïs

Hereford runderen

Vlas

Aardappelen

Stro en hooi